Linda Westberg

Jag spelar boll, har noll koll, lever livet på bästa sätt, även fast jag sälla gör ett enda rätt. Oftast springer jag runt och ler, för saker som ni aldrig ser. Mycket bättre än så här kan det inte bliva, men gott folk jag gillar att skriva… Häng med i en snurrig karusell, med fotboll, brev och galenskap.

En helt vanlig dag på jobbet….. NOT!!

Publicerad 2011-03-30 20:29:13 i Allmänt,

Körde som vanligt postbilen denna fantastiskt fina onsdag. Solen lyste, himlen var blå och brillorna satt på näsan och dinglade. Med full fart svepte jag fram med bilen, sprang in och ut i uppgångarna så fort jag kunde..
Tills det hände... Glatt skuttar jag ur bilen och upp till första våningen. Det är då, när jag kommer ut som jag upptäcker att den "gula faran" är borta, jävla ungar som snott den tänker jag.. Sen för jag blicken till vänster, där får jag syn på en gul bil som backar rätt över vägen! Min första reaktion är att springa, sen kommer jag fram till att jag inte kan stoppa vad som sker..
Förstenad står jag och tittar på bilen som korsar en liten väg, kör över buskar, drar kanten på en gräsmatta, kör under en tall, ner för en stenmur och stannar i ett garage! Pensionärer står med stirrande blickar på bilen, funderar säkerligen på vad brevbäraren sysslar med. Tanten som körde en annan bil såg förbannad ut ända tills hon i sin förskräckelse upptäckte att bilen var tom!!!
Efter att jag sett allt detta, gick jag över gatan, ner mot garaget, hoppade över stenbumlingar som bilen dragit loss. Bilen som var täckt av tallgrenar, såg nästan ut som ett student åk. Jag var skakis! Hur hade det gått med garaget? Hur skadad var bilen? vart var alla delar som saknades på bilen? Är bilen i körbart skick? Vem äger garaget? Frågorna var många! Men allra mest funderade jag på hur lilla jag skulle orka flytta stenen som lagt sig mitt framför bilen… Stånkandes och stönandes fick jag till slut undan den, snabbt hoppade jag in i bilen körde iväg till nästa gata (medan radion spelade fuckat upp igen med september och petter eller nåt..) och ringde chefen, som ändå tog den dåliga nyheten rätt bra!
Ibland tror jag verkligen jag blir straffad för någonting! Det är ju tur att jag inte bryter ihop totalt när sådant här händer, utan kan skratta åt det i efterhand! Även fast jag faktiskt var jävligt skraj när jag såg bilen köra över gatan och in i trädgården! Så skraj att jag bara vill försvinna under jorden!
Nu har jag skrivit en roman igen! Men jag hoppas det är till er belåtenhet, för denna historia måste jag bara bjuda på! Glöm inte att den är helt sann!

Sicken tisdag!

Publicerad 2011-03-29 22:09:43 i Allmänt,

Kroppen värker så där lite gött. Eftersom träningen blivit lidande i 2 veckor nu så är jag helt exalterad över att äntligen kunna röra på mig. Springa är typ det roligaste som finns numera. Sprang som en blådåre i dag på turen att jag efter sluttid hade träningsvärk.. HA-HA starkt jobbat! Begav mig direkt till gymmet för att få styrke-biten avklarad också. 1 h senare ville jag äta sovandes!
Efter lite matlagning så var ett av mina behov mättade och jag kunde med en kopp kaffe i handen hålla mig vaken till landskampen.
En herre på turen som jag tidigare aldrig stött på gjorde min dag mycket lättare. 4 ord som man så sällan får höra, men som kan göra så mycket i det otacksamma yrke jag har. "Du är väldigt duktig!" (då tänkte jag, tur att han inte vet att jag i går postade min bilnyckel) Tack snälla du!
Det andra som gjorde min morgon var morgonpasset där självaste Anders Jansson var gäst. Underbara människor! Man kan inte göra annat än skratta åt de sköningarna!! Bra tisdag alltså!

What a day!

Publicerad 2011-03-28 22:26:34 i Allmänt,

Läste ut boken i går.. Kunde helt enkelt inte sluta, så gripande och varför lever man sig in så? Är rädd för att jag måste läsa fortsättningen, jag kan inte hålla mig borta..Jag vill veta vad som hände sen!
Nu till något lite muntrare! I was back at work! Det var sig likt, breven kommer fortfarande i de blåa lådorna, och mina kära arbetskamrater var som alltid lika sköna. Inte nog med det! Slängde i dag ner nycklarna till postenbilen i ett inkast! Starkt jobbat Linda! Tur att de var hemma, men elakt att de inte öppnade direkt och överlämnade nyckeln. Istället stod de där inne gapskrattande och hånade mig genom rutan medan jag som ett nervvrak letade igenom bilen 10 ggr, och sen grävde runt i snön i evigheter… Nej jag är inte bitter! Ska man roa folk så ska det göras rejält och det lyckades jag verkligen med.
Gött att jag kunde vara med på träningen idag med! Sprang som en idiot till träningen eftersom min granne stoppat mig och frågat om jag spelade fotboll. Ajjemen sa jag! Sen behövde jag förklara allt! Killen hade totalt missat att Dalsjöfors var ett allsvenskt lag. (läser han inte bt?) Inte nog med det, därefter skulle han dra upp en massa fakta om Elfsborg! I don't give a shit borde jag ha sagt, men ändå står jag där och ler, medan jag jamsar med. (tror det är en yrkesskada faktiskt) Herregud! Jag får avbryta grabben och säga att jag måste rusa iväg för att inte komma försent till träningen.. Varpå han svarar "jaså, ni tränar också!" Eh jaaa, det kan ju vara en fördel. Riktiga genier i min uppgång känns det som. Fast å andra sidan så har jag nu fått en främling att öppna upp ögonen för vårt lag + att jag fått min första sjöbo-vän. Äntligen! Nu håller jag tummarna för att vakna upp i prima form! Jag behöver träningen nu!

Vilken helg…

Publicerad 2011-03-27 22:20:51 i Allmänt,

Lördagen bjöd verkligen på en toppendag! Jag vaknade med en sådan där känsla av glädje, och tog en varm dusch som en bra start på dagen. Med laget drog vi iväg till Torslanda och match, som följdes av en spaupplevelse! Gud vad underbart det var!

 

Kvällen avslutades i någon form av lagfest. En lagfest som var fylld av show och irriterade vinnarskallar. Jag skrattade så mitt huvud höll på att spricka!

 

Idag körde jag ut till dalen för att kolla lillsyrran spela fotboll. Det slog mig hur glad jag var över att köra bil på barmark. Så gött att slippa tänka på den förbannade snön. Vad händer då inte på eftermiddagen? Jo det jag fruktar mest för tillfället, snööö! Jag blev så ledsen att jag drog ner alla persiennerna, tände alla värmeljus jag ägde och bara blundade för verkligheten! Så nu sitter jag här på tomtegatan och det är verkligen mys till 1000!Snön utanför på grannens tak… USCH!


Mys hörnan, med gungstolen i centrum. (inte bästa kvalité kanske men who cares?)


Jag läser som en blådåre för tillfället också! Vill bara bli klar! Bölar så jag knappt ser bokstäverna i boken. Cancer ta dina jävla celler och lämna jorden, du är inte rättvis och du gör mig ledsen!

 

Nu ska jag blunda för i morgon ska jag jobba igen, can’t believe I’m saying this, but I’ve really missed it!

 

 

I'm dreaming in colors, no boundaries are there

I'm dreaming the dream we all seem to share

In search of the door, to open your mind

In search of the cure of mankind

Jag vet att jag lever..

Publicerad 2011-03-25 22:23:28 i Allmänt,

Shit vilken dag! Vaknade med smärta från knoppen ner till svanken. Lite alvedon senare slumrade jag till gött i soffan, sedan på balkongen. Nej, kanske gör jag inte alltid de klokaste valen, but at least I don't make the same mistake twice!
Mamma kom upp en snabbis idag lite överraskande, men klart jag blir glad när jag får lite besök här på tomte… Det är så lugnt här annars..
Dalsjöfors besökte idag Borås simarena för att spela lite vattenpolo. Det såg riktigt sköj ut, jag hade gärna simmat runt där och kastat boll. Men idag fick jag sitta på första parkett och prova simglajjer istället. Kvällen avslutades med våfflor som våra kockar till tränare fixade i ordning.. sweet!
Nu är det dags att få lite sömn, för det blir tidig morgon i möra!

Nej, Nej, Nej

Publicerad 2011-03-24 21:03:13 i Allmänt,

Om jag ändå kunde lära mig att säga detta ord! Nu sitter jag med dåligt samvete och ont i kroppen! Jag vill ju så gärna göra allt som går även fast det ibland inte är det bästa.. Får nog blunda tidigt idag! Spola bort allt! Jag lär ju få en dusch om inte redan i morgon så på Måndag!! Jag vill inte!

Kärlek och bröllopsyra

Publicerad 2011-03-23 12:39:28 i Allmänt,

Drömde ännu en gång om mitt bröllop.
Förra gången var jag så stressad över att jag inte visste hur ett svenskt bröllop gick till? Denna gången hade jag också ångest dock på ett annat vis. Tror jag kollat lite för mycket på solsidan.
Min klänning var inte vacker! Det var en svart plyschklänning, och jag grät så tårarna sprutade när jag kom på mig själv gå mot min lägenhet (fråga mig inte varför jag skulle gifta mig där) i min svarta plyschklänning. En svart klänning en kokhet sommardag och till ett bröllop! Nej, verkligen inte vad jag förväntat mig. Kommer jag i framtiden bli satanist eller vad är det frågan om? Efter bröllopsdröm nr 2 så lutar det åt att jag aldrig kommer gifta mig…
För att dämpa min ångest så har jag funderat på ungdomskärlek. Vad gulligt allting var! Därför kommer här lite bilder jag hittade, Så sött!
<3

Kanske inte helt 100, men lycklig ändå!

Publicerad 2011-03-18 18:08:14 i Allmänt,

Idag är jag lycklig! Vanligtvis vill jag att allt ska vara perfekt för att jag ska känna den där speciella lyckan, men även fast jag sitter fängslad i mitt eget hem utan arbete och utan träning så är jag glad! Jag har börjat blogga på bt.se och idag hamnade mitt första inlägg på tidningens hemsida. Iiiiiie! Haha, ja riktigt fjompig är jag här hemma nu!
Lagade idag fisk för första gången i mitt liv, jag pillade på den där filén som luktar så illa och panerade firren till en riktigt smaskig måltid! Mums
Mickis kom oväntat och knackade på min dörr! Min sköning! "lite krya på dig present ska man allt ha när man är sjuk" säger min ängel! Underbara människa, du är då guld värd! Kristina och Sara var över på en lite fredagsmys! Alltid skönt när det kommer lite besökare när man vandrar runt i fängelset ensam :)
Spegelvänt, men gud vad bra min vän är!!

Glädjen finns nu vill jag bara bli frisk

Publicerad 2011-03-17 21:51:31 i Allmänt,

Idag har jag varit nere på träningen för första gången denna vecka. Det är galet vad glad jag blir när jag ser det där gänget. Fick lite massage på axlar och nacke idag också av Kristin, det där nacken mår ju inte direkt bra, hon sa att hon knappt rörde vid muskeln men ändå så gjorde det ont, lyckat! På lördag kanske hon kan köra lite mer och kanske kan jag till och med få lite ström :) Jag vill bara bli av med detta nu, ush vad tråkigt det är att gå hemma! Skönt att mitt skratt har hittat hem igen...
Återigen har huvudvärken kommit tillbaka efter att jag varit ute ibland folk. Jag var inte gjord för att få hjärnskakning, tur att jag bara fick första gradens. 3 månader hade varit lite väl tufft att vila. I morgon hoppas jag på solsken igen så jag kan hålla mig utomhus lite mer, inomhusmänniska är jag inte heller tydligen. 22 år och jag lär fortfarande känna mig själv. När blir jag fullärd?
Nej nu ska jag vila hjärnan, ett svart rum, utan ljud.. Natti Natti!

Sjukskriven

Publicerad 2011-03-16 22:31:25 i Allmänt,

Så här går det till när man är sjukskriven och inte får använda sig av tv, data eller böcker. Man klär på sig alla kläder man kan hitta, sen sätter man sig på balkongen med filtar och vinterjacka som täcker allt förutom ansiktet. Där sitter man och solar, vilar hjärnan och kopplar av. Idag har jag helt enkelt känt mig lite bättre än gårdagen…
Ett besök på BT behövde bli avklarat så jag svirade om och lämnade lägenheten. Om ni någon gång haft hjärnskakning och gått ut i verkligheten? STANNA INNE!!! Jag kan säga att jag gick från att må bra till att bli förvirrad och vilsen. Alla ljud är 10 ggr värre och ljuset är starkare än någonsin. Jag har aldrig känt mig som en främling på jorden, inte förrän idag när jag vandrade allégatan fram. Kanske borde jag stanna inomhus, resten av veckan.
Glad över att vara hemma!
I morgon ska jag träffa min lilla fotbollsfamilj igen! Förhoppningsvis kan vi få bort smärtan i nacke och axlar.. Håll tummarna gott folk! Jag vill inte vara hemma längre!

I taket lyste inga stjärnor idag

Publicerad 2011-03-15 18:17:40 i Allmänt,

Vet ni hur svårt det är att ligga i soffan och bara stirra upp i taket? Ingen tv, ingen dator, inget läsande! Usch! Jag gillar inte att ha hjärnskakning… Nu har jag gett upp och tagit mig tid till att skriva lite här. Hur illa jag än mår så vill jag ju uppdatera. Denna dag har varit ett rent helvete! Vaknade av svindlande smärta i nacke och axlar kl 7.50 i morse, upp ur sängen stel som en sköldpadda vandrade jag ut till köket och proppade i mig Alvedon. Jag la mig på soffan istället så jag skulle få en annan ställning. Där slumrade jag en stund medan sopgubbarna jobbade hårt utanför fönstret.
Efter lite frukost hamnade jag i depressions-koma. Grät, grät och grät. Undrade varför, varför, varför jag? Det säger jag, är det något som inte är hälsosamt så är det att vara instängd utan tv, data. Tankarna har verkligen svävat idag, och om hjärnan vilar det skulle jag inte säga, jag har nog aldrig gått så här djupt in i tankeverksamheten.
Tur att jag har en familj som hör av sig och pratar med mig så jag kan hålla modet uppe. ALLT JAG VILL ÄR ATT TRÄNA för i helvete! Melissa Horn har stått för den lilla ljudnivå jag vågat ha.
När mitt bölande var det som om Gud tyckte synd om mig, för som serverat på ett silverfat kom lite goda news, en utmaning som jag är villig att anta. Spännande! Om det blir bra? Njae, det får vi väl se!
Jag har inte gett upp hoppet än! Nästa vecka SKA jag vara tillbaka!

Omskakad

Publicerad 2011-03-13 18:05:59 i Allmänt,

Jag önskar att det här var smärtan av för mycket kunskap som cirkulerade i hjärnan, men tyvärr är det inte så. Tror faktiskt inte jag blivit mycket smartare alls sen igår. Hjärnskakning? Kanske.. Känner mig inte topptrim direkt! Vila nu i några dagar så ska jag nog vara klar i huvudet igen.
Kusinerna var på besök idag och med de kom lilla hunden tassen. Jag vill verkligen ha en liten parvel här hemma som jag kan mysa lite med. Den kräver inget mer än kärlek och den skulle inte heller säga till mig att jag ska vara si eller så.  Hur som helst så var det kul att få lite besök.
Gynekologen från Askim har verkligen grott sig fast på mig! Jag kan inte säga vad som är så bra med serien, den bara är underhållande! Stackars lilla Henning som bara hamnar i knipa. Serien visas på tisdagar i svt och har man ingenting att göra så tycker jag man ska ge det en chans, kanske till och med 2.
Nej nu är det bäst jag intar soffposition igen innan det snurrar till i bollen igen.

Saknar fantasin i samhället!

Publicerad 2011-03-08 22:40:03 i Allmänt,

Så va det internationella kvinnodagen/semledagen. Vad händer då tänker man? Hur firar kvinnorna? Hur firar männen sina kvinnor?
De flesta skulle nog svara att skillnaden på idag och igår är att det idag är tisdag. De kvinnor jag träffat har sagt att de ska unna sig en semla, dagen i ära.. Men vad fan det är ju fettisdagen då äter man väl ändå semlor, kan vi inte ge oss själva något bra och värdigt? Vart har vi fantasin här tjejer?
Männen då? Jo de undrar mest när det är männens dag.. "varför ska kvinnorna ha en egen dag om inte männen får det?" Har jag hört så många gånger idag att jag nästan önskar jag vore döv.
En man fick idag frågan på radion om kvinnodagen var bra? Svaret blev:
- Den är bra om kvinnorna är bra!
Varpå reporten frågar: hur är en bra kvinna då?
- En bra kvinna lyder och gör det hon ska.
Jag kunde inte göra annat än att skratta! Hade jag haft en handgranat hade jag kastat den på idioten i fråga!
Nej, jag röstar ner kvinnodagen om vi inte kan komma med något bättre. Vad fan! Ge kvinnorna en ledig dag, en dag då vi kan shoppa, gå på spa, ta en fika. Mysa med vännerna! En dag då kvinnorna får känna att de äger marken vi går på!
Bitter det är jag inte!

Glädje i vardagen

Publicerad 2011-03-07 22:43:33 i Allmänt,

Skrattade idag av en människa från vägen. Det har aldrig hänt förut! Något roligt dök upp på radion och jag kunde inte göra annat än brista ut i det STORA ASGARVET! Jag har då aldrig skrämt en människa på detta vis förut, haha, om jag skrattade ännu mer efter hans ansiktsuttryck ja det kan ni ju gissa själva.
I stora drag har det varit en bra dag! Solen sken, och "apropå det" höll hög nivå idag på p3. Livshistorier slår nog trots allt alla roliga historier! Bellman släng dig i väggen! Helt otroligt vad vi människor är kapabla till, eller i detta fall inte kapabla till =)
Gjorde idag grova pannkakor, faktiskt inte alls dumt. (Kände ingen skillnad, mer än att jag blev mätt extremt fort)
Dax att snooza lite nu, man vet aldrig vad som väntar i gryningen. Mer än morgonkaffet förstås ;)
iCiao!

underbara, underbara söndag

Publicerad 2011-03-06 22:48:02 i Allmänt,

Nu har jag beställt en italiensk kursbok och jag är så laddad! Vad det ska rabblas ord och fraser, ingen kommer förstå mig :)
Söndag och jag är upp strax efter 8, utanför Maxi kl 9 och inte en bil i sikte. Jo då minst sagt en lugn morgon i mathandeln. Där kunde jag strosa runt ostört, kika på allt vad en mataffär har att erbjuda. Lite mysigt! Det blev en promenad även denna dag i solskenet. Fan vad jag älskar solen, den gör mitt liv till en enda stor bomb av inre glädje! Jag spritter i kroppen, jag sjunger falskare än någonsin i bilen, men det skrattar jag blott åt inget gör mig ledsen en solig vårdag!
Dagen spenderades annars hemma hos mor och far, det är alltid mysigt! Lite fika, lite tjöt och värme! För första gången på länge känns det som om jag har tid för andra och det gillar jag!
Som han säger i Into The Wild:
"Happines only real when shared"

Italy I'm all yours

Publicerad 2011-03-05 19:53:58 i Allmänt,

Lördagen bjöd på något utav det vanliga. Vaknade till solen! Underbara sol! Jag älskar solen! Vad gör man när solen lyser? Jo, man åker ut till Dalen tar en promenad med världens bästa sällskap. Utan dig Mickis, vad vore jag då? Du känner mig bättre än jag känner mig själv emellanåt. BIG LÖVE till dig!
Eftermiddagen spenderades på Borås Arena och match mot Kalmar. Kanske gick det inte så bra som jag hoppats, förlust 1-2. Jag hatar att förlora, men än värre är känslan av att inte räcker till! Kan jag inte bara vara bäst i världen? Det skulle verkligen underlättat..Eller?
Jag har fallit för Italien! Hela landet känns helt fantastiskt: Folket, maten, landskapet och alla de vackra byggnaderna som bär ett förflutet utöver det vanliga! Vackra, romantiska land en dag skall vi vandra hand i hand. Nu ska jag lära mig Italienska och spara varje krona som blir över till den lantliga vingård som skall bli min i framtiden..

Vatten och Protein då blir du fin

Publicerad 2011-03-03 22:01:53 i Allmänt,

Jag spinner vidare på det här med kost. Finns det något värre än att lägga om sin kost? Jag lyckas alltid bara få ont i magen, vilket i sin tur resulterar i dåligt humör, vilket leder till en tråkig vardag!

 

På fullaste allvar tror jag efter varje kost-föreläsning att jag ska bli en gröt-människa. Vilket alltid slutar i att jag hatar gröt ännu mer. Måste allt vara så jävla komplicerat, kan det inte räcka att äta husmanskost? Måste maten lagas på sojamjölk, matvete och massa annat göjs som jag inte gillar? Varför är det äckliga alltid det nyttiga? Trist! Tycker ändå jag lyckats helt ok med maten hittills, klart saker kan bli bättre, men så är det väl alltid?

 

För övrigt så har jag haft ett par skitdagar! Känslan är: Nej, nu jävlar ger jag upp, det spelar ju ingen roll hur fort eller hårt jag jobbar tiden räcker inte ändå! Men ge upp finns inte med på min världskartan.. Hur fan skulle det se ut? Och här mitt i röda havet har vi landet "Jag ger upp". Till detta land flyr alla som tröttnat på vardagen, i detta land käkar man bara proteiner och dricker vatten. Folk här är otroligt vackra, smala och framför allt utvilade! Men som sagt det är endast de uppgivna som får beträda detta land. Så räkna inte med att få hjälp av grannen din, han är så deprimerad att han inte vet vad ordet skratta betyder.

Hur som helst så har det funnits ljusglimtar! I onsdags sken solen på mitt vita anlete och jag blev så lycklig och säkert en nyans rödare. Sen är det P3, min räddning! Jag har då fastnat i P3-träsket igen, jag ÄLSKAR allt med den kanalen! Glädje i hjärtat!

 

Jävlar nu skrev jag en roman igen! Det är mycket som rör sig i skallen just nu!Borta med vinden

Publicerad 2011-03-02 22:34:39 i Allmänt,

Stressigt värre! Jag blir så less när saker inte går enligt mina planer! Tycker ändå att dagen går i ett men ändå räcker inte de där 24 h till. När ska jag hinna äta riktigt? sova? Äsch!
På tal om äta rätt, så äter jag helt fel. Detta upptäckte jag idag när jag fick ny kunskap om mat. Allt jag inte gillar är bra så klart och det jag gillar kan slängas i soporna. Eftersom jag vill ge omgivningen 100% eller snarare 200% Linda så gäller det att gilla läget. Matvanor är ju bara vanor, eller?
Sen kan man undra vart jag lämnade min hjärna för dagen? Verkar vara spårlöst försvunnen, pinkod till mobilen är bortblåst, hemnyckeln var kvar i dalen och jag sitter i en bil och tittar upp mot lägenheten och tänker, så nära men ändå så långt ifrån!
I morgon hoppas jag på andra bullar! Hjärnan har då förhoppningsvis återfunnit sitt hem och jag kan lura vidare i vardagen. Eller hur var det nu? Lura folket med fantasin, de går på det mesta!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela