Linda Westberg

Jag spelar boll, har noll koll, lever livet på bästa sätt, även fast jag sälla gör ett enda rätt. Oftast springer jag runt och ler, för saker som ni aldrig ser. Mycket bättre än så här kan det inte bliva, men gott folk jag gillar att skriva… Häng med i en snurrig karusell, med fotboll, brev och galenskap.

Vilken härlig dag

Publicerad 2012-01-30 18:34:15 i Allmänt,

Måndag är alltid måndag och jag förväntar mig sällan att det ska vara en bra dag. Men trots att jag möttes av en Tv-skärm med ordet HELVETE på vägen in till jobbet så har måndagen den 30/1 varit riktigt bra!
Allt rullade på jobbet idag, avlastning, lite post, en fulltankad bil och en strålande sol som värmde mina rosiga kinderna. Bättre skulle det bli när en tant på turen påminde mig om att jag minsann ska bli moster snart, "visst fan" tänkte jag. Plötsligt slogs jag av hur bra jag har det för tillfället, puzzelbitarna verkar hitta sina grannar i mitt något röriga liv. Leendes körde jag vidare och vinkade till allt som rörde sig....
Glädjen höll i sig och spred sig under dagen, måndagen blev alltså mer än bara en måndag, den blev nästan lika bra som en fredag!

Högklassig söndag

Publicerad 2012-01-29 21:55:47 i Allmänt,

Sovmorgon är det bästa som finns! Eller?
Jag verkar för tillfället ha problem med att sova ut och vaknar ständigt tidigt på morgonen. Hur mycket energi ska jag göra åt en dag för att kunna njuta av sömnen på morgonen? Kl. 9 i morses var jag så rastlös att jag bestämde mig för att åka till Maxi o handla färsk frulle. Tur som jag har så är brödet precis nygräddat, Perfekt! Finfrulle på sängen eller i soffan är aldrig fel för den trötte!
Söndagen hade ju inte bara en morgon utan dagen skulle spenderas på, tatatada: GE-KÅS! Jag o Henke-boy i en biltripp till Ullis stolthet. En helmysig dag strosandes runt i gångarna, kikandes i lugn o ro på all möjlig skit. Givetvis så åkte jag inte därifrån tomhänt, lite småplock åker alltid ner och vips så är 600 spänn brända. =)
Att kvällen skulle toppas med ett besök av Peter är hemkommen från Dubai var kul! Jag vill också resa till Dubai och bli brun! Kanske kan jag fjäska till mig lite ledighet från fotboll o jobb. Det hade varit fantastiskt skönt!

En sådan där dag...

Publicerad 2012-01-28 14:28:17 i Allmänt,

Plötsligt vaknar jag och klockan är 7.30. Träningen börjar i stan 8.00 och jag är långt ifrån vaken. Ställde jag inte klockan på kvart i 7? Kvart i var rätt men alarmet visade 7.45. "Kan du klockan eller?" som pappa alltid brukar säga. Well här har vi det svart på vitt, tydligen INTE!
Något stressad körde jag in till Friidrottshallen för 2 h löpteknik och styrka. Och även fast man kör i 140 hela vägen in till stan så tar det inte 10 min (inte för att jag testat såklart!). Nej här är vi lagliga och håller hastigheten varpå resan då tar 20 min. Glöm aldrig det!
Eftersom hela dagen börjat helt skevt så fortsätter den i de takterna. Skulle jag inte handla, städa och fräscha till hemma? JO!, Men istället kom jag hem, tvättade, gjorde frukost (eftersom jag inte hunnit äta den innan träningen) och tog en lååång varm ducsh. Sedan var det bara att kasta på en film och ligga i soffan snoozandes framför tv:n.
Ikväll blir det bowling och film med Mickis, men först ska det slängas i lite färg i syrrans hår. Visst behöver man såna här lata dagar? Säg att man behöver det!...

Onsdagskvällen var toppen!

Publicerad 2012-01-26 23:09:26 i Allmänt,

Mörkret har fallit och jag sitter i ett rum med levande ljus runt mig och bläddrar i måndagens BT. Jag är trött och fryser lite lätt samtidigt som spotify spelar socker med Kent. Kent som jag för tillfället snöat in lite på. I kväll är allt raka motsatsen till hur det var igår.
Kompanjonerna Fia och Frida var på kvällsbesök igår, vi lagade tacos, kollade handboll, kollade mästerkocken och avslutade med halv åtta hos mig (som för övrigt började kl 9, inte logiskt alls). Fast mest av allt tjötade vi skit, snusk, händelser och livet i allmänt. Visst är det väl underbart? Jag vet inte vad det är men i deras sällskap blir allt som en enda stor virvelvind, vi skrattar tills vi gråter, tänker tills vi spricker och myser så det står härliga till! Kan tänka mig att det är svårt att hänga med i våra samtal för vi flyger från ämne till ämne. Hur som helst så ger de så mycket energi att jag kan leva på skratten ett tag framöver, energigivare är bra och jag gillar mina starkt! Inom kort väntar vinkväll med brudarna och då kan jag lova att det blir ännu fler skratt.

Trött

Publicerad 2012-01-24 17:07:51 i Allmänt,

Det var längesen jag var så här trött, påsarna under ögonen är nere vid knäna och hänger. "Är du trött eller?" Var en klassisk kommentar idag på jobbet. I zombie tillstånd tog jag mig igenom dagen och jag får nog tacka trapporna för det!
På väg från jobbet fick jag vika av för att lämna bilen på verkstan, för tydligen så behöver man byta olja och filter emellanåt. Ajjemen, det fick jag klart för mig igår när pappa ringde och fullkomligen gapskrattade åt mig i luren när jag ställde frågan "men, vad ska vi byta till då?" Om det ändå bara var pappa som hade hört min fråga, men icke! Bilmekanikern började småskratta i samma stund som han gick igenom vad som skulle göras med bilen, "och så var det host, hehe, oljan som vi pratade om". PINSAMT!!
Något annat som är pinsamt är vården! Enligt sköterskan på vårdcentralen så hade Sara drabbats av lungkatarr, något som oftast bara drabbar en person som kedjerök i flera år och det har inte Sara gjort. Med kortison skulle hon i alla fall bli botad. Eller hur? Det slutade med ett akutbesök mitt i natten efter att hon ramlat ihop hemma på hallgolvet. Visst är det bra när medicin? Nu kan hon vara hemma och vila upp sig i soffan som en vanlig sjukling gör.. Jag har nu en ny anledning till att inte besöka vårdcentralen nästa gång jag är sjuk. Ne, ska jag kolla upp mig så blir det akuten direkt med plåsterbilen!

När saker är på helt fel ställe…

Publicerad 2012-01-23 16:57:52 i Allmänt,

Jag är expert på att tappa saker och igår lyckades jag bättre än vanligt. Att flera cm snö hade fallit gjorde det inte lättare att hitta min vita mobil som förmodligen hoppat ur jackfickan på egen hand. Att jag till slut hittade både telefonen och korthållaren i mörkret var ren tur! Tankspridda människa!!
Till slut kunde jag alltså stoppa ner telefonen och pengarna för att åka in till stan och köpa en låda med kyckling o nudlar på Spice and Rice. Gött som tusan och resterna skulle idag bli min lilla lunch på jobbet, men vart tror ni maten var när jag skulle käka? Ajjemen, kvar i kylen där jag lämnat den dagen innan...
Annars har jag mest slirat runt på gatorna i den gula faran och lyssnat på p3. Synd att bästeprogrammet Christer i p3 ska börjat kl 2 när mitt bilkörande nästan är över. För de två godingarna får mig verkligen att skratta gött i bilen.
Sist så vill jag säga att det måste vara ett allvarligt fel på grannhunden som vägrar att sluta skälla. Den lilla maximus can go on for hours, men jag orkar inte mer!!

Tårtfnatt gav ett gapskratt!

Publicerad 2012-01-22 20:01:09 i Allmänt,

Mys på morgon är något jag värdesätter högt och tätt efter kommer känslan av lycka och glädje i hjärtat. En sådan morgon hade jag idag och jag tror den gjorde sitt till just denna dagen.
Kalas väntade och familjen begav sig till moromor och morfar för att fira just morfar. Denne gamle man som fyllde 83 år var på gott humör som vanligt trots att han halkat ett flertal gånger och stukat handleden. Tänk när morfar inte var så gammal och jag retade honom för att han inte ens kunde koka spagetti, nu retar man inte honom för något, han är enveten och bestämd och jag gillar det på något vis.
Någon som inte kommer gilla mig efter att jag skrivit klart här är min lillasyster. Men när man tar tårta och helt plötsligt slänger den i sitt egna knä, ja då vet ni att jag inte kan åta bli att hålla tassarna borta från tangentbordet. Allt hände så plötsligt att jag fick en chock eller nåt och bara bröt ut i skratt som nog ingen av mina familjemedlemmar hade hört innan. Jag kände knappt igen det själv...
En bra dag kräver ett bra slut så snart åker jag in till stan och köper lite spice and rice mat! Mums!
Superglad i min svampmössa =)

Gott folk ger glada miner

Publicerad 2012-01-21 21:52:25 i Allmänt,

Efter gårdagens träning var det en startelva som tog sitt pick o pack och traskade in på rad nr 10 i biosalongen för att se filmen Hamilton. En otroligt läcker och vältränad Persbrant passade in filmen som handen i handsken. Malle gjorde en något äcklig upptäckt på damernas dass, nämligen två skålar som innehöll plastblommor som badade i något som såg ut som spyvatten. Ska det verkligen vara snyggt? och behöver verkligen plastblommor vatten?
Kvällens rosiga kinder stod nog ändå Kingen för. Killen har varit med och tränat ett antal gånger nu och i går gjorde han entré på bion med en tjej vid sin sida. Detta uppmärksammade vi givetvis och hela rad nr 10 började ropa "Kingen" i samklang med busvisslingar. Ignorerandet var tydligt, men de rosiga kinderna syntes tydligt. Dock lyckades vi irritera en blond tjej som vände sig om och stirrade så hårt att ögonen nästan pluppade ur.
Så kom lördagen som inte skulle vara ett dugg sämre! Träning byttes ut mot kaffe, macka och teori! Inget dåligt byte som grottfrugan sa när mannen kom hem med en mammut under armen. Två timmar senare var vi alla fotbollskloka och det är nu högrisk att vi spelar lågrisk fotboll denna säsong.
Det var då klockan slog lunch och jag skulle spendera tid med godingarna Becca och Fia. Så mycket skit som vi hann tjöta, otroligt trevligt! Om det räckte? Nej, nej! Vi ska träffas på onsdag igen, fast då är gruppen uttökad med fler sköna godingar!

Aliens in da house!

Publicerad 2012-01-17 23:47:21 i Allmänt,

Träningsvärken är så välkommen! På något sega ben sprattlade jag idag runt på planen, inte stabilt, inte smidig och med en form som definitivt inte är toppad. Ändå är jag lycklig! Lycklig över att vi ännu inte har haft löpning, lycklig över att lördagens 2 h pass bara är teori! Ibland är det som om livet bjuder på ett enda stort leende!

Efter att jag igår fann ett gulligt litet "avskedsbrev" på min plats i omklädningsrummet ansåg jag att det var dags att ringa upp Frida "biffen" P och fråga hur det stod till i dessa gråa dagar. Allt verkade fint ända tills Aliens avbröt vårt samtal. En gång gick ju an men tredje och fjärde gången var jag faktiskt lite skraj, vad rör sig egentligen i denna lilla stuga? Inte ens Aliens kunde dock stoppa oss från att snacka igenom livet och med en fika inom snar framtid ska vi nog kunna samtala än mer, den gången förhoppningsvis utan främmande varelser som lägger sig i...

Sicken dag det blev

Publicerad 2012-01-13 22:22:34 i Allmänt,

Ner som en pannkaka och upp som en sol, eller hur hur var det nu? Tror knappt jag minns början på dagen då mr sandman hade satt sina spår i mina ögon, hjärnan låg i sådan dvala att kroppen vägrade förflytta sig. Kanske var det därför jag höll på att kväva mig själv med dagens matlåda?!
En köttbit som hamnade fel kunde slutat illa om jag inte till slut lyckats spela färdigt på det seniga dragspelet som gick fram o tillbaka i halsen utan att lossna. Skam den som ger sig, till slut drog jag sönder den o vips så kunde jag andas igen...
Mitt zombie-jag fortsatte spöka, och det var inget dåligt skrik jag fick till då jag såg något lurvigt skälla på mig i mörkret.. "Stackars hund blev ju rädd" sa husse. "stackars hund! det va ju jag som blev rädd!" sa jag o sprang vidare.
Dagen slutade dock i skratt och glädje. delvis från kvällens träning, men mest från Christer o Morgan från P3 som vann på spåret. (jag vet att jag låter gammal, men de två filurerna är så goa!!)
I gryningen väntar veckans sista träningspass och det är löptekning som står på schemat kl 08.00.
Natti natti

God morgon!

Publicerad 2012-01-13 07:01:08 i Allmänt,

Fredagen den 13 men jag räds ingenting, bring it on! Igår tog priset, så idag känner jag harmonin flöda i denna 157 cm långa kropp. Det är ju trots allt fredag, jag slutar tidigt, tränar tidigt och på radion spelar de Melissa Horn.

Vem fan är mange?

Publicerad 2012-01-12 17:19:07 i Allmänt,

Inte ofta jag är förbannad eller ens sur, men idag har verkligen varit ka-ta-strof! Allt har retat mig idag, att det kommer en miljon brev samma dag, att det blåser kallt och regnar i sidled, att jag på något jävla vänster lyckade göra sönder den förbannade jävla posthållaren i bilen så att posten låg, ja överallt i "passagerarsätet".. Men jag är inte bitter! Jag får le och tänka bilen har ju iaf inte kört ifrån mig idag..
Mest av allt stör jag mig på den där jävla Mange! Är det inte fest hos Mange, så är det jul hos Mange. Att ha två identiska låtar om Mange är för mycket, eller? Tydligen inte! För nu, nu är det nämligen Mange som bjuder. Ska du köpa häst Mange bjuder, vill du ha tomtebloss Mange bjuder... Hur många låtar kan man göra om Mange, och varför toppar han alla listorna?
I den senaste låten kommer ändå århundradets sämsta vi-måste-fylla-ut-texten-rim nämligen. "Jag kan inte sjunga, jag kan gunga." Så dåligt att jag nästan blir tårögd!
Till sist så vet i fan vad som hänt med bloggen, men den ser ju förjävlig ut! Kanske kan jag lösa det, men med min otroligt dåliga förmåga att fixa sånt här är det inte troligt!
Till er säger jag grattis! Nu har ni varit med om en Linda-blir-arg-på-allt-dag. I morgon så hoppas jag ett bättre humör utspelar sig i denna kropp....

Ikea, en värld av möbler o tjafs

Publicerad 2012-01-09 17:18:46 i Allmänt,

Bor du på ikea eller? Ja den frågan fick jag idag när jag berättade om min lilla vistelse i den välmöblerade affären. Men jag kan inte hjälpa att jag tycker det är mysigt att traska runt på ikea bland soffor, sängar, kuddar och ljus. Det är sällan jag åker därifrån tomhänt. Halva charmen är att smyga runt o lyssna på par som tjafsar om vilken stekspade de ska köpa, eller vilken sänggavel som skall inhandlas.
I min egna värld traskade jag en gång runt bland speglarna. Ifrån ingenstans dök en stormvind upp och ett bråk utbröt mellan ett par, et bråk så kraftigt att det skakade i väggarna. Vilken sänggavel skulle de köpa? Nyfiken som jag är stod jag kvar för att tjuvlyssna medan jag låtsades spegla mig i olika speglar. Det verkade som om det lutade mot ett uppbrott i det förhållandet, men de var trots allt medvetna om det, "vi kan ju inte ens gå på ikea utan att bråka över något!!" Efter 5 minuter dyker pappa upp o frågar vad jag håller på med, med ett finger pekar jag mot ljudet, varpå pappa blir lika nyfiken o joinar mig i speglandet. Ibland krävs det inte mycket för att roa sig lite, och tjafs över småsaker är något jag tycker är underhållande.
I går tog ändå priset, för visst är det så att man inte behöver mer än 2 skärbrädor när man bara är 2 personer i ett hushåll? Nej, där fick inte tjejen igenom sitt köp av skärbräda om hon inte la 9 kr själv, för han tänkte minsann inte använda den skärbrädan och än mindre betala för den, han hade ju redan 1....

30 år men inte en rynka äldre

Publicerad 2012-01-07 18:25:20 i Allmänt,

Våran lilla storasyster Kristina fyllde idag 30 år. Att denna lilla akrobat har fyllt 30 år skulle nog ingen tippa på om de såg henne i dagsljuset, eller ja inte mörkret heller för den delen. Stort Grattis till en storasyster i världsklass, behöver man någon så är hon alltid där och ställer upp. Ha nu en fantastisk vecka i den snöiga delen av Sweden Tina!
Idag har jag alltså göttat mig i både smörgåstårta och tårta, mums i magen, men inte toppen för morgondagen. Det får nog bli någon slags motionsaktivitet imorgon, eller ska jag skita i det?
Om 2 dagar drar ju faktiskt försäsongen igång och efter ett sådant här firande är jag verkligen laddad. Jag börjar bli riktigt sugen på att ta tjuren vid hornen köra skiten ur mig i några månader för att sedan få en glad navel istället för en hängig o ledsen.
Nu bär det av till lillsyrran för kvällsmys o galenskap!

Vintern kan vara bra vacker

Publicerad 2012-01-06 12:51:07 i Allmänt,

Ledighet är trots allt något som toppar vardagen lite extra, man kan vakna i lugn takt, dricka en god morgonkaffe och bara ta det lugnt framför tv:n. Bäst av allt denna trettondedag jul är det strålande vädret ute. Jag sitter här i mitt lilla hus och blickar ut genom fönstret för att se mängder av folk i olika åldrar ta sig an "Westbergs-rundan". En del lunkandes, en del löpandes, en del promenerandes och en del ridandes på häst, men allihopa bär samma ansiktsuttryck, utrycket av glädje och lycka! Solen vi har verkligen saknat dig!

Om jag fick önska mig 3 saker denna dag skulle det vara:
  • 1 meter snö på marken,
  • En rejäl vinteroutfit
  • och en pulka där min röv fick plats i, en sådan som inte fastnar i baken i det ögonblicket då man ska resa sig upp.
Men just nu ska jag nog bara sitta kvar här med en kopp te och njuta av vad jag ser!
Ha en fin dag allihop!
Höll ju på att glömma, juniorkronorna tog ju förbaskemig guld! Stolta svenskar ska vi vara idag!

Poeten

Publicerad 2012-01-03 18:36:17 i Allmänt,

På jobbet där är det inte många glada,
tungt och djävligt det är dags att klaga.
En järv med iskall blick och tom i själen,
borde vi skicka honom till sälen?
Börja springa mer och mer,
sjuka brevbärare det ger.
Att springa runt på turen,
ger ju fina figuren.
Men efter en konstig mans föreläsning,
borde jag inte längre gå brevbäring.
Äsch, jag springer så länge jag kan,
varför lyssna på en gammal man?
En tröstekaka jag skulle baka,
men törs jag verkligen smaka?
En skadis jag fixat,
med ingredienserna någon mixtrat.
I soporna får den åka,
eller ska jag mata en liten kråka?
På med tv, kanske dvd,
vad det blir får vi se.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela